Feder, Goebbels & Eichmann

door Holocaustles Laatste wijziging: 10-05-2018 06:34

Ze'ev Jabotinsky doet in zijn boeken “the Jewish War Front” en “the War And The Jews” twee opvallende uitspraken over Nazileiders Feder en Goebbels. Hitler en een aantal kompanen pleegde in de nacht van 08 november op 09 november 1923 de Bierkellerputsch of Hitlerputsch. Een van deze kompanen was Gottfried Feder.i Na de arrestatie van Adolf Hitler bleef Hitler leider van de partij en werd hij gekozen in de Reichstag in 1924. Gottfried Feder was ook betrokken bij het opstellen van het 25-puntenprogramma der Nazi's.ii Het 25-punten National Socialistische Programma van de partij van Hitler is geschreven door Anton Drexler, Adolf Hitler, Gottfried Feder, en Dietrich Eckart. Allen namen deel aan de Hitlerputsch van november 1923. Over het 25-punten-programma en specifiek Feder schrijft de leider van het militaristische Zionisme Jabotinsky in zijn boek “the Jewish War Front” in 1940 het volgende: that childish scheme of social reform devised in 1923 by ... Feder.... could have been preached ... had their authors never thought of Israël and Judahiii

 

 

 

 

 

 

 

Met andere woorden Feder als maker van het “social reform” plan van de Nazi's dacht in 1920 en 1923 aan Israël en Judea.

In zijn boek “the War And The Jews” schrijft Jabotinsky over Nazileider Goebbels dat hij een rabbinale achtergrond bezit:

 

 

 

 

Van Nazileider Adolf Eichmann (die een Duitse journalist was) is bekend dat hij de werken van Herzl gelezen heeft, dat hij Hebreeuws studeerde en dat hij zichzelf zag als een tweede Herzl of in ieder geval een echte Zionist.

In het boek In Memory’s Kitchen: A Legacy From the Women of Terezin wordt Adolf Eichmann geciteerd toen hij één van de overlevenden van Therezinstad sprak:iv

“Are you a Zionist?” Adolph Eichmann, Hitler’s specialist on Jewish affairs, asked her. ”Jawohl,” she replied. ”Good,” he said, ”I am a Zionist, too. I want every Jew to leave for Palestine.”

iii Ze'ev Jabotinsky, the Jewish War Front, 1940, p 12.

iv In Memory’s Kitchen: A Legacy From the Women of Terezin, p xxxviii.

Share |

Permalinks