Herzl en Israël

door Holocaustles Laatste wijziging: 10-05-2018 06:34

Israël bezit geen geschreven grondwet. De grondwet van Israël is ongeschreven. De constitutionerende protocollen van de Zionistische congressen en de publicaties van de oprichters en leiders (Herzl en Jabotinsky) maken onderdeel

uit van de ongeschreven grondwet van Israël.i Dit wordt onder andere bevestigd middels de “Herzl Law” wat 29 juni 2004 is aangenomen door de Knesset (5762-2004). Doel van deze wet is de visie, erfenis en prestaties van Herzl te herdenken en de structurering van de Staat Israël, haar doel en imago in overeenstemming te brengen met zijn Zionistische visie.

The goals of this law are to bequeath Binyamin Zeev Herzl’s vision, heritage, and achievements for generations, to commemorate him, and to bring about the education of future generations, and the structuring of the State of Israël, its institutions, goals and image in accordance with his Zionist vision.

Deze wet betekent niks anders dan dat antisemitisme, het realiseren van de Holocaust en de Exodus het fundament is van de Staat Israël. Inclusief het bondgenootschap met antisemitische landen. Ook het verachten van Joden als bedelaars, het afwijzen van democratie en mensenrechten, het herinvoeren van aristocratische bestuur en slavernij maakt deel uit van de Zionistische visie van Herzl en dus de structurering van de Staat Israël.

Share |

Permalinks